Зібрано підписів
Кількість днів
Заголовок петиції
Харчування в школах по рецептах Є. Клопотенко.
ПІБ ініціатора:
Латій Олександр Юрійович
Статус:
На розгляді
Петиція
№5795
Дата початку збору підписів:
25.02.2020 15:20
Суть електронної петиції
1) Запровадити в закладах освіти м. Запоріжжя для учнів 1-4 класів захищених категорій дітей з 1 вересня 2020 року на постійній основі харчування за новим збірником рецептур «Рецептури РЦ У 3173815872-001-110-19 Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» під авторством Є. Клопотенко. (надалі за текстом скорочено: Збірник рецептів Є. Клопотенко)
2) Зобов’язати Департамент освіти і науки Запорізької міської ради та/або його територіальні підрозділи проводити закупівлю послуг з організації харчування у школах з використанням двотижневого меню на основі «Збірника рецептів Є. Клопотенко».
3) Відповідно до рішення Запорізької міської ради від 30.11.2016 №101 «Про затвердження Положення про електронні петиції» Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради підготувати проект рішення Запорізької міської ради про впровадження харчування за «Збірником рецептів Є. Клопотенко».
4) Запровадити обов’язковість використання умов підготування тендерної документації для закупівель послуг з організації харчування у школах м. Запоріжжя з використанням саме Збірника рецептів Є. Клопотенко, та виключити з технічних завдань тендерних закупівель можливість використання застарілої рецептури 30-річної давнини, а саме «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников» (Міністерство торгівлі УРСР. – К.: Техніка, 1990. – 407 стр.)
5) Якнайшвидше долучитись до проекту CULTFOOD та імплементували в рішеннях Запорізької міської ради використання «Збірника рецептів Є. Клопотенко», та слідувати за успішним прикладом значного покращення освітнього середовища як це зробили вже в 1843 освітніх закладах України, на вимогу Закону «про Освіту»
Збірник рецептів Є. Клопотенко «Рецептури РЦ У 3173815872-001-110-19 Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» має схвальний висновок держаної санітарно-епідеміологічної експертизи Держпродспоживслужби України від 20.12.2018 № 602-123-20-2/5023 (протокол експертизи №2043 від 13.12.2018 р.) та може бути впровадженим на постійній основі для організації харчування у школах
Існує офіційний висновок Держспоживстандарту України, в якому вказано, що всі рецепти безпечні і РЕКОМЕНДОВАНІ для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах. Крім того, Збірник створювався разом з доктором медичних наук, професором Марією Павлівною Гуліч, котра є завідувачем лабораторії профілактики аліментарно залежних захворювань ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НАМН України». Її рецензії та санітарний висновок також є у самому «Збірнику рецептів Є. Клопотенко».
поширити електронну петицію:
перелік осіб, які підтримали петицію